Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σχέδια επί χάρτου




Αποκάλυψη-βόμβα από την παραδοχή της Τουρκία που άνοιξε «ρότα» στους δουλεμπόρους της για να καταλήξουν ήδη στα παράλια της  86.000 λαθρομετανάστες κυρίως από την Συρία. Οι αρχές της δεν έκαναν το παραμικρό για  να δημιουργήσουν ζώνες αποτροπής  την στιγμή που στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου  από την 1η Αυγούστου μέχρι και χθες  κατέληξαν με λάντσες  845  λαθρομετανάστες. Αυτό φανερώθηκε στην χθεσινοβραδινή διυπουργική σύσκεψη [φωτο] στο υπουργείο εθνικής άμυνας, των κκ Παναγιωτόπουλου, Δένδια και Μουσουρόυλη. Στην «ασπίδα» αναχαίτισης οι ελληνικές αρχές έδωσαν τον κωδικό «Ιώνη» που ήταν η πρώτη ελληνική αποικία στην αρχαιότητα στη θέση που βρίσκεται σήμερα η Συρία. Όμως το σχέδιο επί χάρτου, φαντάζει με κτίσιμο παλατιού στην άμμο, μπροστά στις βλέψεις των γειτόνων μας που από την εποχή του Οζάλ, έχουν δρομολογήσει να μας «πνίγουν» με  κύματα λαθρομεταναστών, σε μια ορατή πλέον –ειδικά στην Αθήνα- αλλοίωση του πληθυσμού. Δείτε και ορισμένα παραδείγματα:

Α] Πρωινές ώρες της 13-9-012 εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012» ανατολικά της νήσου Αγαθονησίου και συγκεκριμένα στην περιοχή ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ, κοντά στην ακτή, μία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος στην οποία επέβαιναν τριάντα ένας (31) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Η πνευστή λέμβος ρυμουλκήθηκε μέχρι το λιμάνι του Αγαθονησίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι αλλοδαποί και συνελήφθησαν από το τοπικό Λιμενικό Φυλάκιο. Στη συνέχεια στελέχη του τοπικού Λιμενικού Φυλακίου και του Αστυνομικού Σταθμού συνέλαβαν άλλους είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα από την ίδια λέμβο στην ακτή.
Β] Στις 4/9/012 στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η οποία έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, αντιμετωπίσθηκαν σήμερα τα ξημερώματα με επιτυχία δύο περιστατικά παράνομης εισόδου στη χώρα και συνελήφθησαν 54 παράνομοι μετανάστες και δύο διακινητές παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες, πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. συνέλαβε 20χρονο αλλοδαπό διακινητή που αποβίβασε κοντά στις ακτές της νήσου Φαρμακονησίου 16 άτομα με πλαστική λέμβο. Ο 20χρονος αλλοδαπός διακινητής παραδόθηκε στη Λιμενική Αρχή Λέρου από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και πρόκειται να προσαχθεί, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω. Η λέμβος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση.  
Επίσης, μετά από συντονισμένη περιπολία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με κλιμάκιο στελεχών του Υπολιμεναρχείου Σύμης που περιπολούσε στη νησίδα «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ», βορειοανατολικά της νήσου Σύμης εντοπίσθηκε φουσκωτό σκάφος χωρίς φανούς σήμανσης να κατευθύνεται σε ακρωτήριο βόρεια της νησίδας «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ».Άμεσα, βοηθητική λέμβος του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και ταχύπλοο σκάφος με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης προσέγγισαν το ύποπτο σκάφος διαπιστώνοντας ότι επέβαινε σε αυτό μεγάλος αριθμός ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων επιχειρούσαν να αναρριχηθούν σε απόκρημνη ακτή. Παρά τις επανειλημμένες εντολές των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους, με αποτέλεσμα το ύποπτο σκάφος, μετά από επικίνδυνους ελιγμούς, να προσκρούσει στα βράχια και στη συνέχεια να βυθιστεί. Στη συνέχεια οι 38 αλλοδαποί επιβαίνοντες μαζί με τον αλλοδαπό χειριστή – διακινητή περισυνελέγησαν από θάλασσα και ξηρά, επιβιβάσθηκαν στο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και οδηγήθηκαν σε χώρο πλησίον λιμένα Σύμης, όπου παραμένουν φρουρούμενοι.
Γ] Εντοπίστηκαν σήμερα (28-08-2012) στη Σύμη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης, σαράντα (40) αλλοδαποί, μη νόμιμοι μετανάστες.
Συγκεκριμένα πρόκειται για:
  • Είκοσι (20) υπηκόους Αφγανιστάν από τους οποίους 17 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 παιδί
  • Οκτώ (8) υπηκόους Παλαιστίνης από τους οποίους 2 άνδρες, 4 γυναίκες και 2 παιδιά
  • Πέντε (5) υπηκόους Συρίας από τους οποίους 2 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά
  • Τέσσερις (4) υπηκόους Ερυθραίας από τους οποίους 2 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 παιδί.
  • Τρεις (3) υπηκόους Πακιστάν από τους οποίους 2 άνδρες και 1 παιδί.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι μη νόμιμοι μετανάστες αναχώρησαν με πλωτά μέσο από Τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν σε παραλιακή περιοχή της Σύμης πρωινές ώρες.
Δ] Εντοπίστηκαν στο Φαρμακονήσι, από στρατιωτική φρουρά, συνολικά τριάντα εννέα (39) αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών.
Ειδικότερα:
  • χθες (27-08-2012) το βράδυ εντοπίστηκαν δέκα τέσσερις (14) αλλοδαποί, από τους οποίους 8 άνδρες και 4 γυναίκες υπήκοοι Λάος, ένας Αφγανιστάν και ένας Συρίας
  • σήμερα (28-08-2012) το πρωί εντοπίστηκαν είκοσι πέντε (25) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, από τους οποίους 15 άνδρες, 5 γυναίκες και 5 παιδιά.
Τους μη νόμιμους μετανάστες, μετέφεραν και αποβίβασαν στο Φαρμακονήσι πλωτά μέσα, τα οποία στη συνέχεια αναχώρησαν με κατεύθυνση τα Τουρκικά παράλια.
Ε] Εντοπίστηκαν σήμερα (24-08-2012) πρώτες πρωινές ώρες στην νησίδα Φαρμακονήσι, από στρατιωτική φρουρά, εννέα (9) μη νόμιμοι μετανάστες (5 άνδρες και 4 γυναίκες) οι οποίοι έφεραν μαζί τους επτά (7) παιδιά.
Τους μη νόμιμους μετανάστες, μετέφερε και αποβίβασε στο Φαρμακονήσι ταχύπλοο σκάφος το οποίο στην συνέχεια αναχώρησε με κατεύθυνση τα Τουρκικά παράλια