Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Με χασίσι μυρωδάτο ...


ΜΕ XAΣΙΣΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ …

 

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Τα «πρωτεία» στην σκληρή εγκληματικότητα  όπως ληστείες τραπεζών και διακίνηση ναρκωτικών έχουν Αλβανοί και Έλληνες κακοποιοί. Το … ευτελές  « Έγκλημα του δρόμου» από μικροκλοπές αλλά μέχρι και φόνους για λίγα ευρώ, έχει απομείνει ως «αποκλειστική ενασχόληση» για τους κάθε λογής Πακιστανούς και Αφγανούς, που κινούνται -διστακτικά τις τελευταίες ημέρες λόγω σκούπας- πέριξ του κέντρου των Αθηνών. Μόνο μέσα σε πέντε μόλις ημέρες η Δίωξη Ναρκωτικών σε 4 διαφορετικές υποθέσεις, συνέλαβε 10 δράστες και κατέσχεσε 162 κιλά χασίς [φωτο από έρευνα 7-9 στα Πατήσια]. Ένδειξη για το πόσο σοβαρή υπόθεση είναι η καταπολέμηση των ναρκωεμπόρων και παρά τις όποιες παλινωδίες από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με επιχειρούμενες άστοχες μετακινήσεις πετυχημένων αξιωματικών, από την Αθήνα μέχρι το Αγρίνιο. Ιδού και οι αριθμοί:

 

 Στις 7-9-2012 το βράδυ, συνελήφθη στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 35 ετών, για κατοχή και διακίνηση 65 κιλών ναρκωτικών.

Στις 6-9-2012 το βράδυ συνελήφθησαν στη Ν. Ιωνία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) άνδρες εκ των οποίων δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 31, 30 και 53 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών 20 κιλών  ακατέργαστης κάνναβης.

Στις 5-9-2012, συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και μετά από συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, ένας (1) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 21 ετών, για κατοχή και διακίνηση 26 κιλών  ναρκωτικών.
Στις 2-9-2012 το απόγευμα, στο 202ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 38, 40 και 81 ετών, για κατοχή και διακίνηση 151 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.